Μαγειρίτσα με Σπανάκι

2013-04-15
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια θρεπτική και πολύ νόστιμη συνταγή, με πλούσια διατροφική αξία, η μαγειριτσα με σπανακι είναι ιδανική για το Πασχαλινό τραπέζι με όλη την οικογένεια. Δοκίμασε μια διαφορετική συνταγή μοναδικής νοστιμιάς για τις φετινές μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 - 2 συκωταριές σε κομματάκια
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις πολύ καλά τις συκωταριές και τις αφήνεις στο ξύδι για 20 λεπτά.

Βήμα 2

Τις ξεπλένεις, τις σουρώνεις και τις κόβεις σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο τσιγαρίζεις τα συκωτάκια να πάρουν χρώμα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και βγάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σωτάρεις το σπανάκι.

Βήμα 6

Προσθέτεις το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και ανακατεύεις μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 7

Προσθέτεις τη ντομάτα, 250 ml νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 8

Μόλις πάρει βράση ρίχνεις και τα συκωτάκια.

Βήμα 9

Σιγοβράζεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 10

Στο τέλος πασπαλίζεις με λίγη ρίγανη.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με σπανακι είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή