Μαγειρίτσα Θεσσαλίας

2013-04-19
Μαγειριτσα Θεσσαλιας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη εκδοχή, η μαγειριτσα θεσσαλιας σίγουρα θα σου αρέσει και είναι και πολύ θρεπτική για όλη την οικογένεια. Δοκίμασε την φέτος για το Πασχαλινό τραπέζι και γράψε μου τις εντυπώσεις σου στα σχόλια παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 2 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 400 γραμμάρια σουρωτό γιαούρτι
  • αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μπόλικο νερό ζεματίζεις τη συκωταριά για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Την στραγγίζεις και την ψιλοκόβεις.

Βήμα 3

Σωτάρεις στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτεις και τα συκωτάκια για άλλα 5 λεπτά.

Βήμα 5

Σβήνεις με το κόκκινο κρασί.

Βήμα 6

Προσθέτεις το ζωμό κότας, σκεπάζεις και σιγοβράζεις για 10 λεπτά.

Βήμα 7

Προσθέτεις την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις απαλά.

Βήμα 8

Αφήνεις σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά.

Βήμα 9

Κατεβάζεις από τη φωτιά και σερβίρεις.

Βήμα 10

Στα πιάτα προσθέτεις γιαούρτι από πάνω.

Βήμα 11

Μπράβο σου είσαι έτοιμος να απολαύσεις τη μαγειριτσα Θεσσαλιας! Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Ανάλογα πόσο σου αρέσει προσθέτεις στο πιάτο σου όσο γιαούρτι θέλεις.
  • Τον άνηθο τον προσθέτουμε τελευταίο έτσι ώστε να μη βράσει πολύ και χάσει το άρωμά του και το χρώμα του.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή