Μαγειρίτσα Θεσσαλονίκης

2013-04-11
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια κλασσική και πολύ νόστιμη συνταγή από την πόλη της Θεσσαλονίκης, τώρα που έρχεται το Πάσχα δοκίμασε κι εσύ μαγειριτσα Θεσσαλονικης και θα σου μείνει αξέχαστη η γεύση και το άρωμά της. Χωρίς να χάνει τα θρεπτικά της συστατικά και την διατροφική της αξία, σου συνιστώ αυτή τη συνταγή για μαγειρίτσα καθώς δίνει μια διαφορετική και μοναδική γεύση.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά
  • μισό κιλό έντερα αρνίσια
  • λίγο ξύδι
  • 3 λίτρα νερό
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 120 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 100 ml λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένεις τα έντερα πολύ καλά και τα βάζεις στο ξύδι για λίγα λεπτά.

Βήμα 2

Τα στραγγίζεις και τα βάζεις σε ένα τηγάνι με λίγο νερό να αχνιστούν.

Βήμα 3

Αχνίζεις και τη συκωταριά.

Βήμα 4

Μόλις κρυώσουν ψιλοκόβεις τη συκωταριά και τα έντερα.

Βήμα 5

Ζεσταίνεις το νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις τα συκωτάκια και τα έντερα και αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίχνεις το ρύζι και αφήνεις να βράσει για άλλα 20 λεπτά.

Βήμα 7

Σωτάρεις σε βούτυρο τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτεις κι αυτά στην κατσαρόλα μαζί με τον άνηθο.

Βήμα 8

Αφήνεις να βράσουν 3 λεπτά.

Βήμα 9

Χτυπάς πολύ καλά τα αυγά σε ένα μπωλ και προσθέτεις λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.

Βήμα 10

Ρίχνεις το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και αφήνεις να βράσει άλλα 3 λεπτά.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα Θεσσαλονικης είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Για να μη σου κόψει η σούπα με το αυγολέμονο είναι προτιμότερο στο μείγμα με το αυγό να προσθέσεις λίγο ζουμί από τη σούπα και μετα όλο μαζι στην κατσαρόλα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή