Μαραθοκεφτέδες με Ταραμά

2013-04-15
Μαραθοκεφτεδες με ταραμα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή οι μαραθοκεφτεδες με ταραμα, που σίγουρα θα λατρέψεις. Μοναδική και πρωτότυπη γεύση, με σχετικά ψηλή διατροφική αξία. Δοκίμασέ την και δε θα την ξεχάσεις ποτέ. Γράψε μου τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

Υλικά

  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο χωρίς τα κοτσάνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ταραμά
  • 200 ml νερό χλιαρό
  • 300 γραμμάρια αλεύρι περίπου (αν χρειαστεί κι άλλο προσθέτεις)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αρκετό μάυρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το μάραθο αφού τον στραγγίξεις καλά σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρεμμύδι, τον ταραμά, το νερό, πιπέρι, και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 3

Ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 4

Ρίχνεις με ένα κουτάλι το χυλό σε βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι και τηγανίζεις μέχρι να ροδοκοκκινίσουν κι από τις δύο μεριές.

Βήμα 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια οι μαθαροκεφτεδες με ταραμα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να κάνεις κι άλλες παραλλαγές της συνταγής προσθέτοντας κι άλλα λαχανικά ή αρωματικά.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή