Ντάκος με Τόνο

2013-04-13
Ντακος με τονο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια μεξικάνικη εκδοχή, ο ντακος με τονο είναι πολύ νόστιμη ιδέα για ένα ελαφρύ γεύμα. Είναι ιδανικός επίσης για ένα τραπέζι σαν ορεκτικό. Όλοι θα λατρέψουν την ιδιαίτερη γεύση αυτού του ντάκου. Δοκίμασε αυτή την πανεύκολη συνταγή που σίγουρα θα απολαύσεις.

 

Υλικά

  • 1 μικρό φινόκιο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή λάδι καλά στραγγισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 ντάκους στρογγυλούς
  • 1 κυπελάκι τυρί κότατζ

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις όλα τα υλικά εκτός από τους ντάκους σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς.

Βήμα 2

Αφήνεις να μαριναριστούν περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 3

Βρέχεις τους ντάκους με λίγο νερό και τοποθετείς σε πιάτα.

Βήμα 4

Μοιράζεις στους 2 ντάκυς το κότατζ και γαρνίρεις με την τονοσαλάτα.

Βήμα 5

Μπράβο σου! Ο ντακος με τονο είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Καλό είναι να σερβίρεις αμέσως για να μην προλάβει να μαλακώσει πολύ ο ντάκος.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή