Ντοματοκεφτέδες με Κεφαλοτύρι

2013-04-19
Ντοματοκεφτεδες με κεφαλοτυρι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτικά νόστιμη συνταγή για τις μέρες του καλοκαιριού που η ντομάτα ειδικά έχει την τιμητική της. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο μεζεδάκι είναι οι ντοματοκεφτεδες με κεφαλοτυρι. Δοκίμασέ τους και θα ξετρελαθείς με τη γεύση και το άρωμά τους. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω, μόλις τους φτιάξεις.

 

Υλικά

  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 60 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι περίπου (αν χρειαστεί κι άλλο προσθέτεις)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνεις να στραγγίξει σε τρυπιτό την πολτοποιημένη ντομάτα για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 2

Την ρίχνεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 3

Προσθέτεις το κρεμμύδι, το τυρί, το δυόσμο, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 4

Ανακατεύεις σε μπωλ ο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα 5

Προσθέτεις το μείγμα στο μπωλ με την ντομάτα και ανακατεύεις καλά να γίνει ένας σφηχτός χυλός.

Βήμα 6

Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το λάδι.

Βήμα 7

Με ένα κουτάλι παίρνεις από το χυλό και ρίχνεις στο τηγάνι.

Βήμα 8

Μόλις ροσίσουν από όλες τις πλευρές, τους βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

Βήμα 9

Μπράβο σου οι ντοματοκεφτεδες με κεφαλοτυρι είναι έτοιμοι να τους απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν προτιμάς μπορείς να μη βάλεις δυόσμο, απλά όταν σερβίρεις τους ντοματοκεφτέδες πρόσθεσε από πάνω λίγη ρίγανη.
  • Είναι ένας ιδανικός μεζές για ουζάκι δίπλα στη θάλασσα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή