Pancakes με πορτοκάλι, αλεύρι και νερό της γιαγιάς

2015-05-09
Pancakes με πορτοκάλι, αλεύρι και νερό της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Μια ακόμη διαφορετική και εκπληκτική πρόταση για pancakes με πορτοκάλι, αλεύρι και νερό της γιαγιάς σου παρουσιάζω παρακάτω. Πρόκειται για μια από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για pancakes που σου έχουμε προτείνει καθώς πρόκειται για έναν συνδυασμό πορτοκαλιού και χυλού που κάνουμε τις τηγανίτες. Στην αρχή βάζουμε τα πορτοκάλια με την ζάχαρη και το λικέρ κρασιού, στη συνέχεια φτιάχνουμε τον χυλό. Όταν ετοιμαστεί ο χυλός, τον χύνουμε πάνω στο πορτοκάλι, τον τηγανίζουμε και στο τέλος προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Είναι μια διαφορετική πρόταση την οποία σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου στον χώρο που έχουμε προβλέψει στο τέλος της περιγραφής της συνταγής.

Υλικά

  • 4 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1 ποτήρι του λικέρ κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • μισό ποτήρι του νερού νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρασί κόκκινο
  • 2 αυγά
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από την εξωτερική φλούδα.

Βήμα 2

Με τα χέρια τα κόβουμε φέτες και προσεχτικά αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.

Βήμα 3

Τα βάζουμε στη λεκάνη, τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι του λικέρ κρασί.

Βήμα 4

Σε άλλο σκεύος διαλύουμε το αλεύρι με μισό ποτήρι νερό, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, λίγο αλάτι, το λάδι, τους κρόκους των αυγών, ένα κουταλάκι κρασί και όλα μαζί τα δουλεύουμε καλά.

Βήμα 5

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια και τα κάνουμε μαρέγκα.

Βήμα 6

Ρίχνουμε σιγά - σιγά τη μαρέγκα στο μίγμα και αφού όλα ενωθούν, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το μίγμα 1 ώρα να περιμένει.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βήμα 8

Παίρνουμε μία-μία φέτα πορτοκαλιού, τη βουτάμε στο χυλό και την τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Βήμα 9

Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν όλες.

Βήμα 10

Τις τοποθετούμε στην πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα 11

Τρώγονται ζεστές.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή