Πατατοσαλάτα με Μπέικον σε Μαρινάδα Μελιού

2013-04-19
Πατατοσαλατα με μπεικον
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια διαφορετική και πάρα πολύ νόστιμη συνταγή από τη Γερμανία. Η πατατοσαλατα με μπεικον σε μαριναδα μελιου θα σε συναρπάσει με την υπέροχη γεύση της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την ιδιαίτερη μα εύκολη συνταγή της πατατοσαλάτας σε κάποιο δείπνο και όλοι σου οι καλεσμένοι σίγουρα θα ενθουσιαστούν.

 

Υλικά

  • 300 γραμμάρια πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα
  • 120 γραμμάρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια μπέϊκον ψιλοκομμένο
  • 30 ml ξύδι
  • 30 γραμμάρια μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γραμμάρια μέλι
  • 500 ml ζωμό κότας
  • 30 γραμμαρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις τις πατάτες με τη φλούδα, πολύ καλά πλυμένες, σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο ξύδι να βράσουν.

Βήμα 2

Όταν βράσουν τις βγάζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν. (όχι κάτω από κρύο νερό)

Βήμα 3

Όσο είναι χλιαρές τις καθαρίζεις και όταν κρυώσουν τις κόβεις σε κυβάκια.

Βήμα 4

Σωτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι.

Βήμα 5

Προσθέτεις το μπέϊκον.

Βήμα 6

Σβήνεις με λίγο ξύδι και προσθέτεις το ζωμό και τη μουστάρδα.

Βήμα 7

Αφήνεις να γλασσάρει περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 8

Το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το μέλι και το μαϊντανό.

Βήμα 9

Αφού κρυώσει η μαρινάδα, βάζεις μέσα και τις πατάτες.

Βήμα 10

Καλό είναι να παραμείνει εκεί για 6 ώρες.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια μόλις τελείωσες αυτή την καταπληκτική πατατοσαλατα με μπεικον σε μαριναδα μελιου. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να τη σερβίρεις και αμέσως αλλά όσες πιο πολλές ώρες την αφήσεις να ποτίσει η πατάτα στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμη και πιο στέρεη θα είναι η σαλάτα σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή