Παντζαροσαλάτα με Γιαούρτι

2013-04-19
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 55m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη με υπέροχο χρώμα συνταγή. Η παντζαροσάλατα με γιαούρτι θα συναρπάσει όλη την οικογένεια. Είναι μια θρεπτική συνταγή που σίγουρα  αν την δοκιμάσεις θα την ξανακάνεις πολλές φορές. Μόλις την φτιάξεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 300 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη
  • 25 ml ξύδι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού τα πλύνεις πολύ καλά χωρίζεις τα φύλλα από τους βολβούς των παντζαριών.

Βήμα 2

Τα βράζεις χωριστά σε 2 κατσαρόλες.

Βήμα 3

Μόλις βράσουν κρυώνεις τα φύλλα με νερό.

Βήμα 4

Βάζεις τους βολβούς σε ένα μπωλ με κρύο νερό, ζάχαρη και ξύδι.

Βήμα 5

Εν τω μεταξύ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Μετά αφαιρείς τη φλούδα των παντζαριών και κόβεις στο μέγεθος και σχήμα που θες.

Βήμα 7

Τα ξεπλένεις πάλι λίγο να φύγει το πολύ χρώμα.

Βήμα 8

Τα βάζεις όλα μαζί σε ένα μπωλ και περιχύνεις με το μείγμα γιαουρτιού.

Βήμα 9

Ανακατεύεις καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια η παντζαροσάλατα με γιαούρτι είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να πολτοποιήσεις τη σαλάτα σου σε μπλέντερ και να την μετατρέψεις σε ένα υπέροχο ντιπ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 12
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

12 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Λινα

    SYGNOMI TA FYLLA TA VAZEIS TELIKA??? POS POTE?

    • admin

      Καλησπέρα Λίνα, τα φύλλα τα βάζεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπωλ.