Παντζαροσαλάτα με Γιαούρτι

2013-04-19
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 55m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη με υπέροχο χρώμα συνταγή. Η παντζαροσάλατα με γιαούρτι θα συναρπάσει όλη την οικογένεια. Είναι μια θρεπτική συνταγή που σίγουρα  αν την δοκιμάσεις θα την ξανακάνεις πολλές φορές. Μόλις την φτιάξεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Ingredients

  • 300 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη
  • 25 ml ξύδι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Method

Step 1

Αφού τα πλύνεις πολύ καλά χωρίζεις τα φύλλα από τους βολβούς των παντζαριών.

Step 2

Τα βράζεις χωριστά σε 2 κατσαρόλες.

Step 3

Μόλις βράσουν κρυώνεις τα φύλλα με νερό.

Step 4

Βάζεις τους βολβούς σε ένα μπωλ με κρύο νερό, ζάχαρη και ξύδι.

Step 5

Εν τω μεταξύ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Step 6

Μετά αφαιρείς τη φλούδα των παντζαριών και κόβεις στο μέγεθος και σχήμα που θες.

Step 7

Τα ξεπλένεις πάλι λίγο να φύγει το πολύ χρώμα.

Step 8

Τα βάζεις όλα μαζί σε ένα μπωλ και περιχύνεις με το μείγμα γιαουρτιού.

Step 9

Ανακατεύεις καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Step 10

Συγχαρητήρια η παντζαροσάλατα με γιαούρτι είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να πολτοποιήσεις τη σαλάτα σου σε μπλέντερ και να την μετατρέψεις σε ένα υπέροχο ντιπ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 10
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

10 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Λινα

    SYGNOMI TA FYLLA TA VAZEIS TELIKA??? POS POTE?

    • admin

      Καλησπέρα Λίνα, τα φύλλα τα βάζεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπωλ.