Παντζαροσαλάτα με Γιαούρτι

2013-04-19
Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : PT55M 55'
  • Χρόνος Μαγειρέματος : PT5M 5'
  • Έτοιμη σε : PT60M 60'

Μια πολύ νόστιμη με υπέροχο χρώμα συνταγή. Η παντζαροσάλατα με γιαούρτι θα συναρπάσει όλη την οικογένεια. Είναι μια θρεπτική συνταγή που σίγουρα  αν την δοκιμάσεις θα την ξανακάνεις πολλές φορές. Μόλις την φτιάξεις μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Ingredients

  • 300 γραμμάρια παντζάρια φρέσκα
  • 25 γραμμάρια ζάχαρη
  • 25 ml ξύδι
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Method

Step 1

Αφού τα πλύνεις πολύ καλά χωρίζεις τα φύλλα από τους βολβούς των παντζαριών.

Step 2

Τα βράζεις χωριστά σε 2 κατσαρόλες.

Step 3

Μόλις βράσουν κρυώνεις τα φύλλα με νερό.

Step 4

Βάζεις τους βολβούς σε ένα μπωλ με κρύο νερό, ζάχαρη και ξύδι.

Step 5

Εν τω μεταξύ, ανακατεύεις το γιαούρτι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Step 6

Μετά αφαιρείς τη φλούδα των παντζαριών και κόβεις στο μέγεθος και σχήμα που θες.

Step 7

Τα ξεπλένεις πάλι λίγο να φύγει το πολύ χρώμα.

Step 8

Τα βάζεις όλα μαζί σε ένα μπωλ και περιχύνεις με το μείγμα γιαουρτιού.

Step 9

Ανακατεύεις καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Step 10

Συγχαρητήρια η παντζαροσάλατα με γιαούρτι είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να πολτοποιήσεις τη σαλάτα σου σε μπλέντερ και να την μετατρέψεις σε ένα υπέροχο ντιπ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Σχετικές Συνταγές:
  • πουρες σπο σπανακι

    Πουρές από σπανάκι

  • συναγριδα με πατατες στο φουρνο

    Συναγρίδα με πατάτες στο φούρνο

  • Ψαρονεφρι στη γαστρα

    Ψαρονέφρι στη γάστρα

  • αμπελοφασουλα με τονο

    Αμπελόφασουλα με τόνο

  • ταλιατελες σουφλε αργυρω

    Ταλιατέλες σουφλέ Αργυρώς

Σχόλια για τη συνταγή

  1. posted by Λινα on November 15, 2013

    SYGNOMI TA FYLLA TA VAZEIS TELIKA??? POS POTE?

      Reply
    • posted by admin on January 29, 2014

      Καλησπέρα Λίνα, τα φύλλα τα βάζεις μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπωλ.

        Reply

Γράψε ένα Σχόλιο

Pinterest
Email
Print