Pizza με προσούτο, ρόκα, μοτσαρέλα και αυγά

2015-01-07
pizza-me-prosouto
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια τέλεια συνταγή για πίτσα με προσούτο, ρόκα, μοτσαρέλα και αυγά που δεν πρέπει να χάσετε. Αν δεν έχετε δοκιμάσει πίτσα με αυγό απο πάνω αυτή είναι η ευκαιρία. Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας οπτικά και γευστικά. Συνδυάστε το νόστιμο αλλαντικό με εναν τρόπο που δεν το συνηθίζουμε και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα της αρεσκείας σας
  • 1 κούπα πεκορίνο τριμμένο ή μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 αυγά
  • 1 ½ κούπες ρόκα
  • 90 γρ. προσούτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Φτιάχνουμε 4 βάσεις για πίτσα ατομική σηκώνοντας την εξωτερική πλευρά για να μην χύθεί έξω το αυγό

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι και τις ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά

Βήμα 4

Τις βγάζουμε απο τον φούρνο και προσθέτουμε το τυρί, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το προσούτο και ενα αυγό στο κέντρο κάθε βάσης

Βήμα 5

Τις ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά

Βήμα 6

Βγάζουμε απο τον φούρνο, μοιράζουμε την ρόκα στα τέσσερα και την σερβίρουμε ζεστή

Βήμα 7

Η πίτσα με προσούτο, ρόκα, μοτσαρέλα και αυγά είναι έτοιμη να την απολαύσετε

Tips

Χρησιμοποιήστε όποια ζύμη θέλετε αλλά αυτή που ενδείκνυται είναι μια αφράτη

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή