Πουρές Καρότου με σκόρδο και κρέμα γάλακτος

2013-01-12
Πουρές Καρότου
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή για πουρες καροτου. Η συνταγή αυτή δίνει έμφαση στην γεύση του πουρέ η οποία επειδή συνδυάζεται με ζωμό κότας και σκόρδο είναι πάρα πολύ γευστική.

 

Υλικά

  • 3 μέτρια καρότα
  • 75 ml ζωμός κότας
  • 1/4 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουτάλια της σούπας κρέμα γάλατος
  • 1 κουτάλι του γλυκού βούτυρο χωρίς αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, βράσε στον ζωμό κότας, τα καρότα με το σκόρδο και το αλάτι μέχρι τα καρότα να είναι πολύ απαλά στην υφή τους, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 2

Αν έχει μείνει πολύ υγρό από τον ζωμό, ρίξε το. Αλλιώς αν είναι ελάχιστο, ρίξε μέσα το βούτυρο και την κρέμα γάλατος και λιώσε με πιρούνι ή με μια ειδική κουτάλα όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Ο πουρες καροτου σου είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

 

Tips

  • Για να κάνεις την συνταγή πιο υγιεινή, μπορείς να αντικαταστήσεις το βούτυρο με τη μαργαρίνη (ή να μη βάλεις καθόλου βούτυρο) και την κρέμα με άπαχο γάλα.
  • Το σκόρδο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά συμβάλει στην γεύση της συνταγής.
  • Μπορείς να αποθηκεύσεις τον πουρέ σου για μια μέρα στο ψυγείο. Όταν θέλεις να τον ζεστάνεις ξανά, προτείνουμε στο φούρνο, σε μικρό ταψάκι σκεπασμένο στη μέγιστη θερμοκρασία για 5-10 λεπτά το πολύ.
  • Μπορείς να βάλεις και διάφορα μπαχαρικά στην συνταγή για να της δώσεις επιπλέον γεύση (ειδικά αν δεν βάλεις το σκόρδο) όπως κύμινο και κόλιανδρο.
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή