Ψαροκεφτέδες Λαζάρου

2013-04-21
ψαροκεφτεδες λαζαρου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια μοναδικής νοστιμιάς συνταγή που θα λατρέψεις. Οι ψαροκεφτεδες λαζαρου είναι ένα ξεχωριστό πιάτο ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Απόλαυσέ το μαζί με άλλους υπέροχους μεζέδες και με ένα καλό κρασί. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Ingredients

  • 800 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο ψαριού
  • 2 πράσινα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λουίζα ψιλοκομμένη
  • 3 λάϊμ ξύσμα
  • 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Method

Step 1

Βάζεις στο μπλέντερ το ψάρι, τα μήλα, τα πράσα, τα αυγά, το κύμινο, το ψωμί, τη λουίζα, το ξύσμα του λάϊμ, αλατοπίπερο και ομογενοποιείς.

Step 2

Τοποθετείς το μείγμα στο ψυγεό για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει.

Step 3

Πλάθεις τους κεφτέδες και τους αλευρώνεις.

Step 4

Τηγανίζεις στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Step 5

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Step 6

Συγχαρητήρια οι ψαροκεφτεδες λαζαρου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Ταιριάζουν θαυμάσια με μια πικάντικη σάλτσα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή