Ρεβίθια σούπα βελουτέ

2013-03-31
Ρεβύθια Σούπα Βελουτέ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 9:000 h

Μια πολύ γευστική και απλή συνταγή για να φτιάξεις ρεβυθια σουπα βελουτε παρουσιάζεται παρακάτω.

 

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι μέτρια κομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 2 λίτρα νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το νερό και τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν όλο το βράδυ - περίπου 8 ώρες.

Βήμα 2

Την επομένη το πρωί, σε μια μεσαία προς μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο μέχρις ότου το κρεμμύδι αλλάξει χρώμα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια και το νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να αρχίσει η σούπα να βράζει.

Βήμα 4

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Πολτοποιούμε τα υλικά της σούπας σε μπλέντερ και τα ξαναρίχνουμε μέσα στη σούπα για να γίνει βελουτέ.

Βήμα 6

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λεμόνι και μαϊντανό σε κάθε πιάτο. Η ρεβυθια σουπα βελουτε είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή