Ρεβυθοκεφτέδες Λιβανέζικοι

2013-04-19
Ρεβυθοκεφτεδες Λιβανεζικοι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 8:20 h

Μια καταπληκτική και πολύ νόστιμη συνταγή από το Λίβανο. Οι ρεβυθοκεφτεδες λιβανεζικοι θα σε μαγέψουν με το υπέροχο άρωμά τους καθώς και με την ιδιαίτερη γεύση τους. Δοκίμασε αυτή την ξεχωριστή συνταγή και δε θα χάσεις. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβύθια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμενα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • λίγο ψίχα ψωμιού
  • λίγο γαλέτα
  • καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύεις τα ρεβύθια σε νερό περίπου 8 ώρες.

Βήμα 2

Στραγγίζεις καλά.

Βήμα 3

Τα χτυπάς στο μπλέντερ μαζί με λίγη μουσκεμένη ψίχα ψωμιού πολύ καλα στυμμένο και λίγη γαλέτα για να σφήξει το μείγμα.

Βήμα 4

Πλάθεις τα κεφτεδάκια.

Βήμα 5

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Βήμα 6

Στραγγίζεις από το πολύ λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 7

Μπράβο σου οι ρεβυθοκεφτεδες λιβανεζικοι είναι έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα σου κι ένα αυγό.
  • Μπορείς να καταψύξεις τα τηγανισμένα κεφτεδάκια σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 7
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

7 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Ξηρουχακη Μαρία

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι συνταγές σας.Μπράβο!!