Ρεβυθοκεφτέδες Ίου

2013-04-19
Ρεβυθοκεφτεδες Ιου
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 9:000 h

Μια ιδιαίτερη, νόστιμη νησιώτικη συνταγή. Οι ρεβυθοκεφτεδες Ιου είναι μια παραδοσιακή και πολύ θρεπτική συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις. Φτιάξε αυτό το καταπληκτικό πιάτο για τους φίλους σου και σίγουρα θα τους μαγέψεις. Μην ξεχάσεις μετά να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβύθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 220 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα ξερή
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις τα ρεβύθια σε ζεστό νερό με τη σόδα και αφήνεις να μαλακώσουν για 8 ώρες.

Βήμα 2

Τα βράζεις σε αλατισμένο νερό μαζί με τη δάφνη για 20 - 30 λεπτά.

Βήμα 3

Τα βγάζεις και τα σουρώνεις καλά.

Βήμα 4

Τα πολτοποιείς στο μπλέντερ και τα βάζεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 5

Προσθέτεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις.

Βήμα 6

Προσθέτεις ανακατεύοντας το αλεύρι και 200 ml νερό.

Βήμα 7

Ζυμώνεις μέχρι να γίνει μια σφηχτή ζύμη.

Βήμα 8

Προσθέτεις ή αφαιρείς νερό και αλεύρι ανάλογα.

Βήμα 9

Πλάθεις τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους και πλακέ.

Βήμα 10

Τηγανίζεις σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο μεριές.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια οι ρεβυθοκεφτεδες Ιου είναι έτοιμοι για να τους γευτείς. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • ΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ

    θα χαιρόμουν εάν μπορούσατε να μου στέλνετε τις συνταγές σας.Σας ευχαριστώ.