Ρυζοκεφτέδες

2013-04-19
Ρυζοκεφτεδες
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 4:05 h

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή για ρυζοκεφτεδες. Δοκίμασε να τους προσφέρεις σε όλη την οικογένεια και σίγουρα θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ στη σελίδα παρακάτω.

 

Υλικά

  • 200 γραμάρια ρύζι καρολίνα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη
  • 3 φέτες καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αρκετά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγη πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας γαλέτα και λίγη για το πανάρισμα
  • 1 αυγό χτυπημένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζεις το ρύζι σε νερό, σουρώνεις και προσθέτεις το βούτυρο.

Βήμα 2

Βάζεις κι ένα κρόκο αυγού και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 3

Προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός τησ γαλέτας και του χτυπημένου αυγού για το πανάρισμα.

Βήμα 4

Ανακατελυεις καλά και το τοποθετείς στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.

Βήμα 5

Πλάθεις τα κεφτεδάκια και τα περνάς από αυγό και γαλέτα.

Βήμα 6

Τα απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.

Βήμα 7

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια οι ρυζοκεφτεδες σου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Αυτή τη συνταγή μπορείς να την κάνεις και με ρύζι που έχει περισσέψει από άλλη μέρα. Αντί να το πετάξεις, χρησιμοποίησέ το έτσι.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή