Σούπα αυγολέμονο Κυπριακή

2013-03-31
Σουπα αυγολεμονο Κυπριακη
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και θρεπτική σουπα αυγολεμονο Κυπριακη για να την δοκιμάσεις και να την απολαύσεις σε περίπτωση που βιάζεσαι, καθώς είναι πάρα πολύ γρήγορη και νόστιμη.

 

Ingredients

  • 1200 ml ζωμός κότας
  • 130 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • 5 κρόκους αυγού<.strong>
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός από λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια μεσαία κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, ρίξε τον ζωμό μέχρι να βράσει.

Step 2

Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σε μεσαία ένταση και ρίξε το ρύζι.

Step 3

Ανακάτεψε το ρύζι μέχρι να γίνει, για περίπου 15 λεπτά.

Step 4

Όσο περιμένεις το ρύζι, σε ένα μπολ ρίξε και χτύπησε τους κρόκους από το αυγό.

Step 5

Ρίξε στους κρόκους το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο από το ζωμό της σούπας που βράζει.

Step 6

Ρίξε το μείγμα από το μπολ στη σούπα, λίγα λεπτά πριν να είναι έτοιμη η σούπα και ανακάτεψε τα.

Step 7

Συγχαρητήρια, η σουπα αυγολεμονο Κυπριακη είναι έτοιμη! Καλή σου απόλαυση!

 

Tips

  • Αν θέλεις η σούπα να είναι πιο θρεπτική, χτύπησε και ρίξε και τα ασπράδια του αυγού μέσα στο μείγμα.
  • Αν θέλεις η σούπα σου να είναι πιο υγιεινή ή αν έχεις χοληστερίνη, στο μείγμα του αυγολέμονου ρίξε μόνο τα ασπράδια του αυγού και όχι τους κρόκους.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.3 / 5)

3.3 5 6
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

6 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Leave a Reply