Σούπα Κακαβιά

2013-04-10
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια παραδοσιακή και πολύ νόστιμη σούπα των ψαράδων, η σουπα κακαβια. Πολύ θρεπτική και ιδανική για όλη την οικογένεια όπου μπορείς να την σερβίρεις είτε σαν μικρό είτε σαν κυρίως γεύμα. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχει μεγάλη διατροφική αξία πράγμα που την κάνει ιδανική σούπα για όλη την οικογένεια.

 

Υλικά

  • μισό κιλό μικρά ψαράκια καθαρισμένα και πλυμένα (σκορπίνα, μπακαλιαράκια κ.α.)
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις όλα τα λαχανικά με 2 λίτρα νερό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (τα κολοκυθάκια τα βάζεις προς το τέλος γιατί βράζουν γρήγορα).

Βήμα 2

Τα αφήνεις να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 3

Αφαιρείς τα λαχανικά και βάζεις τα ψαράκια να βράσουν για 20 λεπτά μαζί με το λεμόνι και με ανοιχτό καπάκι.

Βήμα 4

Σουρώνεις το ζουμί μην τυχόν έχει καθόλου ψαροκόκκαλα.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια η σουπα κακαβια σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να αλέσεις τα λαχανικά σου στο μπλέντερ και να κάνεις την κακαβιά σου πιο πηχτή.
  • Τα ψάρια μπορούν να σερβιριστούν και ξεχωριστά από τη σούπα.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή