Σούπα κριθαράκι με ντομάτα στο φούρνο

2013-04-15
Σουπα Κριθαρακι με Ντοματα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή για να φτιάξεις σουπα κριθαρακι με ντοματα στο φούρνο. Με λίγα υλικά και απλή εκτέλεση, θα απολαύσεις το συνδυασμό απλών γεύσεων στο πιάτο σου. Η συνταγή ενδείκνυται για διάφορες τροποποιήσεις και προσθέσεις. Πες μας τον δικό σου τρόπο στα σχόλια παρακάτω.

 

Ingredients

  • 800 γρ. ντομάτες καθαρισμένες και κομμένες καρέ
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 λωρίδες σέλερυ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κριθαράκι
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 2 κουταλάκια της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια της σούπας μαϊντανό

Method

Step 1

Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς

Step 2

Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος ρίξε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και άστο στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

Step 3

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίξε το μείγμα από το σκεύος, το ζωμό, το σέλερυ και το κριθράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Step 4

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και άστο έτσι ανακατεύοντας το για περίπου 30 με 40 λεπτά.

Step 5

Σερβίρεις ρίχνοντας το μαϊντανό στο πιάτο σου. Η σουπα κριθαρακι με ντοματα είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Leave a Reply