Σούπα λαχανικών βελουτέ

2013-03-31
Σούπα Λαχανικών Βελουτέ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για να φτιάξεις σουπα λαχανικων βελουτε και να την απολαύσεις σε λιγότερο από μια ώρα. Η συνταγή είναι πάρα πολύ υγιεινή, θρεπτική και διαιτητική και μπορείς να την σερβίρεις είτε σαν ορεκτικό και πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο, είτε σαν ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό βραδινό γεύμα.

 

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και μεσαία κομμένα
  • 200 γρ. λάχανο μεσαία κομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και μεσαία κομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σέλινα μεσαία κομμένα
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ρίξε το βούτυρο και ζέστανε το σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά και ανακάτευε για περίπου 4 με 5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα τα κρεμμύδια.

Βήμα 3

Ρίξε το κρασί και ανακάτευε για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίξε το ζωμό και ανέβασε τη φωτιά σε δυνατή ένταση μέχρι να αρχίσει η σούπα να βράζει.

Βήμα 5

Μόλις αρχίσει να βράζει, τότε χαμήλωσε τη φωτιά, σε μέτρια ένταση και ανακάτευε για 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 6

Βγάλε τη σούπα από τη φωτιά και ρίξε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με λίγο ζουμί από τη σούπα για να γίνουν βελουτέ.

Βήμα 7

Ρίξε ξανά τα λιωμένα λαχανικά από το μπλέντερ στη σούπα.

Βήμα 8

Σερβίρεις ρίχνοντας λίγο αλάτι και πιπέρι. Η σουπα λαχανικων βελουτε είναι έτοιμη. Καλή σου απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις αυτή τη συνταγή με πληθώρα συνδυασμών σε λαχανικά για να αποκτήσει κάθε φορά διαφορετική γεύση.
  • Αντί για ζωμό λαχανικών μπορείς να βάλεις και ζωμό κότας.
  • Στο σερβίρισμα μπορείς να προσθέσεις και λίγο κρέμα γάλακτος και κρουτόν σε κάθε πιάτο για έξτρα γεύση.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή