Σούπα λαχανικών με κριθαράκι και ντομάτα

2013-03-31
Σούπα λαχανικών με κριθαράκι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πάρα πολύ νόστιμη, απλή, εύκολη και υγιεινή συνταγή γεμάτη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, για να φτιάξεις σουπα λαχανικων με κριθαρακι και ντομάτα παρουσιάζεται παρακάτω.

 

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. αρακά
  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μερίδες μπουκιάς
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 3 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
  • 350 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες καρέ
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 1 κουταλάκι της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κύβοι ζωμός βοδινού
  • 2,000 ml νερό
  • 1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, ρίξε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα, για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίξε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τον αρακά και ανακάτευε για άλλα 4 με 5 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίξε την ντομάτα και το σκόρδο και ανακάτευε για άλλα 3 με 4 λεπτά.

Βήμα 4

Ρίξε το νερό, το ζωμό, τον πελτέ, το αλάτι και το πιπέρι και δυνάμωσε την φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα.

Βήμα 5

Μόλις αρχίσει να βράζει χαμήλωσε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και άσε τη σούπα έτσι για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίξε το κριθαράκι και ανακάτευε τακτικά για ακόμα 15 με 20 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Βήμα 7

Σερβίρεις προσθέτοντας λίγο μαϊντανό σε κάθε πιάτο. Η σουπα λαχανικων με κριθαρακι είναι έτοιμη. Καλή σου απόλαυση!

 

Tips

  • Δεν υπάρχει περιορισμός στην ποικιλία λαχανικών που μπορείς να βάλεις σε αυτή τη σούπα.
  • Αν θέλεις να την κάνεις πιο πικάντικη, μπορείς να προσθέσεις κόκκινο ταμπάσκο και σάλτσα Γούστερ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή