Σούπα λαχανικών με μοσχάρι

2013-03-31
Σουπα Λαχανικων με Μοσχαρι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 6:000 h
  • Έτοιμη σε : 6:20 h

Μια πρωτότυπη, λαχταριστή και απολαυστική συνταγή για σουπα λαχανικων με μοσχαρι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή αν και περιέχει αρκετά υλικά είναι αρκετά απλή και εύκολη στην εκτέλεση της. Χρόνο, κέφι και όρεξη χρειάζεσαι, τα άλλα άστα πάνω μας.

 

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 μεσαίες πατάτες κομμένες στο μέγεθος μπουκιάς
  • 3 μεσαία καρότα, κομμένα στο μέγεθος μισής μπουκιάς
  • 2 σέλινα ψιλοκομμένα
  • 3 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες καρέ
  • 1 χυμός V8
  • 700 ml ζωμός βοδινού
  • 2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουτάλι της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ριξε το λάδι και τσιγάρισε το μοσχάρι και το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίξε το κρέας, το κρεμμύδι, το σέλινο, το V8, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το ζωμό, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και το βασιλικό και σε χαμηλή φωτιά μαγείρεψε το για 5 ώρες.

Βήμα 3

Μία ώρα πριν το βγάλεις, ρίξε τα καρότα και τις πατάτες.

Βήμα 4

Βγάλε το φύλλο της δάφνης και σερβίρεις ρίχνοντας λίγο μαϊντανό σε κάθε πιάτο.

Βήμα 5

Η σουπα λαχανικων με μοσχαρι είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

 

Tips

  • Στην σάλτσα, μπορείς να ρίξεις ότι μπαχαρικό σου αρέσει να συνδυάζεις με σάλτσα ντομάτα, όπως για παράδειγμα η κανέλλα.
  • Αν θέλεις να την κάνεις λίγο πιο πικάντικη, τόλμισε να ρίξεις λίγο ταμπάσκο ή σάλτσα Γούστερ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή