Σούπα με Αρακά

2013-04-10
Σουπα με Αρακα
  • Σερβίρεις : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εύκολη και ιδιαίτερη γεύση η σουπα με αρακα. Υγιεινή, νόστιμη, ελαφριά και διαιτητική, η σούπα είναι ιδανικά για ένα μικρό γεύμα της ημέρας ή σαν πρώτο πιάτο του μεγάλου καθημερινού γεύματος. Έχει αρκετά καλή θρεπτική αξία και μπορείς να την προσθέσεις άφοβα στο διαιτολόγιο σου. Δοκίμασε την και σίγουρα θα τη λατρέψεις.

 

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένο αρακά
  • 1300 ml ζωμό κότας
  • 50 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέτεις τον αρακά και το ζωμό και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Βάζεις την κρέμα γάλακτος στη σούπα και αλέθεις με το μπλέντερ του χεριού.

Βήμα 4

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 5

Η σουπα με αρακα είναι έτοιμη! Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να βάλεις ζωμό λαχανικών αντί για κότας στη σούπα σου.
  • Είναι καλύτερο να σερβίρεις τη σούπα σε ζεστό πιάτο ή μπωλ.
  • Μπορείς να γαρνίρεις τη σούπα σου με ένα φύλλο μέντας.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή