Σούπα με ρύζι αυγολέμονο για χορτοφάγους στη χύτρα

2013-03-31
Σούπα με ρύζι αυγολέμονο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια κλασσική, απλή, εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη σουπα με ρυζι αυγολεμονο. Η συνταγή δεν περιέχει κανένα κρεατικό αλλά ούτε και αυγό και είναι ιδανική για χορτοφάγους και για ανθρώπους που νηστεύουν, κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

 

Υλικά

  • 1200 ml ζωμός λαχανικών
  • 220 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 2-3 μικρά καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού ταχίνι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές του γλυκού άνηθο
  • 60 γρ. μάγια
  • Λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Στη χύτρα ρίξε το ζωμό, το ρύζι, τα καρότα, το σκόρδο και το αλάτι.

Βήμα 2

Σφράγισε και μαγείρεψε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Άφησε τη βαλβίδα σιγά σιγά και ρίξε γρήγορα το ταχίνι και το χυμό λεμόνι. Ανακάτευε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί το χρώμα της σούπας.

Βήμα 4

Ρίξε τον άνηθο και τη μάγια και άστο για άλλα 5 λεπτά για να πάρουν άρωμα.

Βήμα 5

Η σουπα με ρυζι αυγολεμονο για χορτοφάγους στη χύτρα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή