Σούπα με ρύζι και κρέας

2013-04-02
Σουπα με ρυζι και κρεας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μία πολύ απλή συνταγή για μια κλασσική και πολύ νόστιμη σουπα με ρυζι και κρεας. Πολύ θρεπτική και πάρα πολύ εύκολη, μια πολύ καλή ιδέα για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

 

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 ραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κυβάκια
  • 250 γραμμάρια ρύζι για σούπα
  • 450 γραμμάρια ντομάτα κονκασέ
  • 30 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • 30 γραμμάρια σέλερυ τριμμένο
  • 30 γραμμάρια κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 κύβους ζωμό βοδινού
  • 1 λίτρο νερό
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζεις το λάδι σε μια κατσαρόλα και όταν κάψει προσθέτεις το κρέας να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Σε μια άλλη κατσαρόλα διαλύεις τους κύβους σε 1 λίτρο βραστό νερό.

Βήμα 3

Προσθέτεις το ρύζι και τη ντομάτα και τα βράζεις μέχρι να γίνει το ρύζι.

Βήμα 4

Προσθέτεις και το σωταρισμένο κρέας.

Βήμα 5

Βάζεις το σέλερυ, τα καρότα και το κρεμμύδι.

Βήμα 6

Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 7

Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 8

Μπράβο!! Η σούπα με ρυζι και κρεας σου είναι έτοιμη. Καλοφάγωτη.

 

Tips

  • Αν θέλεις περισσότερη γε’υση στη σούπα σου πρόσθεσε πιο πολύ κρέας.
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά στη βράση, απλά υπολόγισε το χρόνο βρασίματος για να μην είναι πολύ σκληρά στο τέλος ή πολύ μαλακά.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή