Σούπα με θαλασσινά σε σάλτσα ντομάτας

2013-03-31
Σούπα με Θαλασσινά
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ πρωτότυπη, απολαυστική και σχετικά απλή σουπα με θαλασσινα και σάλτσα ντομάτας ακολουθεί παρακάτω. Με γεύση που θυμίζει καλοκαίρι, αυτή η συνταγή σου δίνει περιθώριο να την χρησιμοποιήσεις σαν βάση και να προσθαφαιρέσεις υλικά και να πειραματιστείς.

 

Υλικά

  • 350 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 200 γρ. καβούρι, μόνο το ψαχνό, καθαρισμένο
  • 150 γρ. κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι μέτρια κομμένο
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, μέτρια κομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε καρέ
  • 200 ml ζωμός κότας
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι της σούπας σάλτσα Γούστερ
  • Λίγες σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο
  • 1 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι της σούπας μαϊντανό αποξηραμένο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού βασιλικό αποξηραμένο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα μέτρια και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίξε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε τα κρεμμύδια και την πιπεριά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να παίρνει χρώμα.

Βήμα 2

Ρίξε το σκόρδο και ανακάτευε για ένα λεπτό.

Βήμα 3

Ρίξε τις ντομάτες, τον ζωμό, το κρασί, τη σάλτσα Γούστερ, το ταμπάσκο, το μαϊντανό, το πιπέρι, το βασιλικό και τη ρίγανη.

Βήμα 4

Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να φτάσει σε χαμηλό προς μέτριο επίπεδο και άσε το μείγμα να βράζει για περίπου 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 5

Πρόσθεσε τις γαρίδες, το καβούρι και τα κυδώνια και ανακάτευε για άλλα 8 με 10 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες.

Βήμα 6

Η σουπα με θαλασσινα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις θαλασσινά, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μόνο αυτά που αναφέρονται στην συνταγή.
  • Μπορείς επίσης να διαμορφώσεις όπως θέλεις εσύ την σάλτσα ντομάτας, πάλι προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά.
  • Προφανώς μπορείς αν βρεις να χρησιμοποιήσεις φρέσκα θαλασσινά αντί για κατεψυγμένα, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
  • Σε μερικές εκτελέσεις έχω προσθέσει και κοφτό μακαρονάκι, τραχανά ή ρύζι, σε πολύ μικρή ποσότητα και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
  • Κάνε τους πειραματισμούς σου και πες μου τις εντυπώσεις σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Θερμίδες

    160 kcal
  • Λιπαρά

    5 g
  • Κορεσμένα Λιπαρά

    1 g
  • Χοληστερίνη

    70 mg
  • Υδατάνθρακες

    15 g
  • Ίνες

    2 g
  • Πρωτεϊνες

    12 g