Σούπα μοσχάρι με ρύζι

2013-03-31
Σούπα Μοσχάρι με Ρύζι
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια αρκετά διαφορετική και πρωτότυπη σουπα μοσχαρι με ρυζι σε περιμένει για να την απολαύσεις. Συνδυάζοντας το κρέας, με κολοκύθα, ραπανάκι και κρεμμύδι σε σάλτσα ντομάτας, οδηγεί σε ένα πιάτο μοναδικής νοστιμάδας.

 

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένο στο μέγεθος μπουκιάς
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού βούτυρο χωρίς αλάτι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 κεφαλάκια σκόρδο λιωμένα
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 200 γρ. κομμένο ραπανάκι
  • 250 γρ. ρύζι
  • 2 κουταλάκια του τσαγιού πουρέ ντομάτας
  • 2000 ml ζωμό κότας
  • 500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 50 γρ. μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του τσαγιού θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση, ρίξε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Ρίξε το μοσχάρι με το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακάτεψε τα μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας σε όλες τις πλευρές του, περίπου 6 με 7 λεπτά.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά μέχρι να γίνει χαμηλής έως μέτριας έντασης.

Βήμα 4

Ρίξε το κρεμμύδι και το σκόρδο στην κατσαρόλα και τσιγάρισε τα για περίπου 5 λεπτά. Ανακάτευε τα τακτικά για να μην κολλήσουν.

Βήμα 5

Ρίξε το κόκκινο κρασί και άστο μέχρι να αρχίσει να βράζει, περίπου 5 με 6 λεπτά.

Βήμα 6

Ρίξε το ζωμό, την κολοκύθα, τα ραπανάκια, το ρύζι, τον πουρέ ντομάτας, τη δάφνη και το θυμάρι και αμέσως μετά το κρέας.

Βήμα 7

Άσε τη σούπα να βράζει για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα και ανακάτευε την τακτικά.

Βήμα 8

Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης και ρίξε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, μέχρι να πετύχεις τη γεύση που θέλεις.

Βήμα 9

Η σουπα μοσχαρι με ρυζι είναι έτοιμη. Σερβίρεις και βάζεις το μαϊντανό σε κάθε πιάτο ξεχωριστά. Καλή απόλαυση!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά εκτός από αυτά που έχει η συνταγή.
  • Στο σερβίρισμα, θα ταίριαζε να βάλεις κρουτόν ή κάποιο τραγανό ψωμί.
  • Θα πρότεινα να μην προσθέσετε πατάτες στην συνταγή καθώς η έλλειψη τους σε συνδυασμό με το ότι η συνταγή περιέχει ραπανάκι και κολοκύθα, δημιουργούν μια μοναδική και πρωτότυπη γεύση.
  • Η συνταγή είναι περισσότερο φθινοπωρινή και χειμερινή.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Θερμίδες

    325 kcal
  • Λιπαρά

    15 g
  • Κορεσμένα Λιπαρά

    5 g
  • Πρωτεϊνη

    15 g
  • Υδατάνθρακες

    25 g
  • Χολιστερήνη

    50 mg
  • Ίνες

    5 g

Recipe Comments

  • Χαρίτα Αρβανίτη

    Ωραία ακούγεται Μήπως είναι λίγο βαριά όμως?