Σούπα Βελουτέ Μανιταριών

2013-04-19
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή και καθόλου παχυντική. Μια κρεμώδης και θρεπτική σουπα βελουτε μανιταριων που σίγουρα θα αγαπήσεις. Σερβίρεται είτε σαν μικρό γεύμα, είτε σαν πρώτο πιάτο του βασικού γεύματος της ημέρας. Δοκίμασε την και γράψε μου σχόλια και εντυπώσεις στην σελίδα παρακάτω.

 

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 200 γραμμαρια κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια πράσο ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια Πορτομπέλο κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνεις το βούτυρο με το ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Προσθέτεις το κρεμμυδι, το σέλερυ και το πράσο και σψτάρεις μέχρι να μαλακώσουν. (περίπου 5 λεπτά)

Βήμα 3

Προσθέτεις τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και μαγειρεύεις για ακόμα 5 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτεις το σέρυ και μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 5

Βάζεις το ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση χαμηλώνεις τη φωτιά.

Βήμα 6

Σιγοβράζεις για 15 λεπτά και αλατοπιπερώνεις.

Βήμα 7

Με ένα μπλέντερ κάνεις τη σούπα σου βελουτέ.

Βήμα 8

Ξαναβάζεις τη σούπα στην κασαρόλα μέχρι να ζεσταθεί πάλι.

Βήμα 9

Σερβίρεις με τριμμένη παρμεζάνα σε κάθε πιάτο.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια η σουπα βελουτε μανιταριων είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • Δημητρης

    Υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση για κινητά. Δεν μπορεί ευκόλα να διαβαστεί αλλά και στο βήμα 4 υπάρχει ένα υλικό που δεν το έχει η λίστα.