Σούπα Βελουτέ με Σελινόριζα

2013-04-02
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:30 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Μια νόστιμη και ιδιαίτερη σουπα βελουτε με σελινοριζα να την δοκιμάσεις και να την απολαύσεις με την οικογένειά σου και τους καλούς σου φίλους. Μπορείς να την δοκιμάσεις σαν ένα πρώτο πιάτο ενός κυρίως γεύματος, καθώς επίσης και σαν βασικό πιάτο ενός ενδιάμεσου μικρού γεύματος της ημέρας σου.

 

Υλικά

  • για το ζωμό σελινόριζας
  • 1 λίτρο νερό
  • 300 γραμμάρια σελινόριζα κομμένη στο μπλέντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρια σέλερυ δεμένα σε τούλι
  • για τη σούπα
  • 150 γραμμάρια ραπανάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 600 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 800 ml από το ζωμό σελινόριζας
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνεις το ζωμό.

Βήμα 2

Βάζεις σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το ζωμό και σιγοβράζεις για 45 λεπτά.

Βήμα 3

Σουρώνεις το ζωμό και τον ξαναβάζεις στη φωτιά να αρχίσει να μειώνεται η ποσότητα του υγρού.

Βήμα 4

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζεις όλα τα υλικά για τη σούπα και σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.

Βήμα 5

Σουρώνεις τη σούπα και κρατάς σε άλλο μπωλ το ζουμί και σε άλλο τα κομματάκια της σελινόριζας.

Βήμα 6

Κάνεις τα κομματάκια πουρέ στο μπλέντερ και μεταφέρεις σε ένα μπωλ.

Βήμα 7

Ρίχνεις στον πουρέ από το ζουμί που έχεις κρατήσει, τόσο ώστε να αποκτήσει υφή πηχτής σούπας.

Βήμα 8

Σουρώνεις πάλι τη σούπα σε σουρωτήρι με σίτα.

Βήμα 9

Συγχαρητήρια η σουπα βελουτε με σελινοριζα είναι έτοιμη για να τη γευτείς.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να διακοσμήσεις τη σούπα σου ρίχνοντας λίγη κρέμα γάλακτος από πάνω.
  • Μπορείς να διακοσμήσεις τη σούπα σου με φύλλα σέλερυ.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή