Σούπα Βελουτέ Πατάτας

2013-04-02
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική κρεμωδης σούπα, πάρα πολύ νόστιμη. Θρεπτική και υγιεινή, η σούπα αυτή είναι ένα καταπληκτικό συνοδευτικό ενός κυρίως γεύματος αλλά τρώγεται εύκολα και από μόνη της σε κάποιο μικρό ενδιάμεσο γεύμα. Δοκίμασε τη σουπα βελουτε πατατας και σίγουρα θα την ξαναφτιάξεις.

 

Υλικά

  • 750 m ζωμό λαχανικών
  • 4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • μισό κουταάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 130 γραμμάρια τυρί κότατζ
  • 250 ml γάλα
  • 250 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζεις το ζωμό.

Βήμα 2

Προσθέτεις τις πατάτες, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο και το πιπέρι καγιέν.

Βήμα 3

Χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 4

Κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει για 15 λεπτά.

Βήμα 5

Με ένα μπλέντερ κάνεις τη σούπα πουρέ.

Βήμα 6

Στο τέλος προσθέτεις και το τυρί κότατζ και ανακατεύεις.

Βήμα 7

Ξαναβάζεις τη σούπα στην κατσαρόλα.

Βήμα 8

Προσθέτεις το γάλα, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 9

Βράζεις και ανακατεύεις μέχρι να ζεσταθεί η σούπα.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια η σουπα βελουτε πατατας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις μπορείς να δώσεις χρώμα στη σούπα σου γαρνίροντάς την με ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Αντί για ζωμό λαχανικών μπορείς να βάλεις ζωμό κότας.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή