Σούπα Βοδινού

2013-04-03
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:20 h
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια πολύ γευστική και εύκολη συνταγή για σουπα βοδινου που σίγουρα θα σε ικανοποιήσει και θα την απολαύσεις. Μπορείς να την ευχαριστηθείς σαν το βασικό γεύμα της ημέρας σου αλλά μπορείς σε μικρότερες μερίδες να την απολαύσεις και σαν ορεκτικό και πρώτο πιάτο αλλά και σαν ένα από τα μικρά γεύματα.

 

Υλικά

  • 1 κιλό βοδινό κρέας σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 ml νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γούστερ
  • 1 σκελίδα σκορδο ολόκληρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • μισό κουταάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκειά πάπρικα
  • 3 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κλωνάρια σέλερυ κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις το βοδινό κρέας με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 2

Προσθέτεις το νερό, το σκόρδο, τη δάφνη, το κρεμμύδι, αλάτι, τη ζάχαρη, πιπέρι και την πάπρικα.

Βήμα 3

Σιγοβράζεις με καπάκι για περίπου 90 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρείς τη δάφνη και το σκόρδο.

Βήμα 5

Προσθέτεις το καρότο και το σέλερυ και σιγοβράζεις για άλλα 40 λεπτά.

Βήμα 6

Για να πήξεις τη σούπα βάζεις σε ένα μπολ λίγο από το ζουμί.

Βήμα 7

Προσθέτεις στο μπολ το κορν φλάουρ και ανακατεύεις.

Βήμα 8

Βάζεις αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με τη σούπα και ανακατεύεις πολύ καλά.

Βήμα 9

Μόλις πήξει και κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της σούπας, κατεβάζεις από τη φωτιά.

Βήμα 10

Συγχαρητήρια μόλις τελείωσες τη σουπα βοδινου σου. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αν θέλεις να δώσεις πιο πολύ χρώμα στη σούπα σου, πρόσθεσε λίγο πελτέ ντομάτας.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή