Tσουρέκι Ζαναέ μαστιχωτό, εύκολο, γρήγορο και πολύ αφράτο

2015-03-20
Τσουρέκι Ζαναέ
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:40 h

Μια συνταγή για απλό και γήργορο τσουρέκι ζαναέ μαστιχωτό, εύκολο, γρήγορο και πολύ αφράτο μόνο σε μερικά βήματα. Το παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι με προζύμι γίνεται τσουρέκι ζαναέ για να καθηλώσει εσάς και όσους ακόμη το δοκιμάσουν. Είναι μια απλή συνταγή με τα βασικά υλικά και μια από τις πιο κλασικές συνταγές για τσουρέκι που θα βρεις στον ιστότοπο μας την οποία και σου προτείνουμε να την φτιάξεις και να μας στείλεις όποια ερώτηση διευκρινιστική έχεις καθώς και τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου για την γεύση της συνταγής και για το τελικό αποτέλεσμα. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 250γρ. μαγιά
  • 3 1/3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 800γρ. γάλα
  • Λίγο αλάτι
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • 1 κ.γ. μαχλέπι

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το προζύμι, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπώλ 650 γρ. αλεύρι και την μαγιά και το ανακατεύουμε με 2 ποτήρια χλιαρό νερό.

Βήμα 2

Το αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα, ώστε να φουσκώσει.

Βήμα 3

Στο ίδιο μπώλ, ρίχνουμε το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και ρίχνουμε το γάλα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα στο προζύμι.

Βήμα 6

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μετά το προσθέτουμε στο προζύμι μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι.

Βήμα 7

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες ώστε να διπλασιαστεί.

Βήμα 8

Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη και πλέκουμε τις κοτσίδες μας. .

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς και σε 40 λεπτά το τσουρέκι είναι έτοιμο

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή