Ταραμοκεφτέδες της γιαγιάς με μυρωδικά

2013-04-19
Ταραμοκεφτέδες της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια πολύ νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για ταραμοκεφτεδες με πατατα, ιδανική για τις μέρες πριν το Πάσχα που ο κόσμος νηστεύει. Η γεύση τους και το ιδιαίτερο άρωμά τους θα σε πείσει να τους κάνεις ένα μόνιμο πιάτο της διατροφής σου. Μην ξεχάσεις όταν τους φτιάξεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ταραμά λευκό
  • 3 μέτριες πατάτες τριμμένες και στραγγισμένες καλά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύεις τον ταραμά σε λίγο νερό για μια ώρα να ξαλμυρίσει και στραγγίζεις προσεχτικά.

Βήμα 2

Βάζεις τις τριμμένες πατάτες σε ένα μπωλ και προσθέτεις τον ταραμά, το κρεμμύδι, τα αρωματικά φυτά, το ελαιόλαδο και το αλεύρι σιγά σιγά.

Βήμα 3

Βάζεις τόσο αλεύρι όσο να ενωθούν όλα τα υλικά αλλά να μη σφίξει το μείγμα.

Βήμα 4

Αναμιγνύεις τα υλικά με ένα κουτάλι για να μη σου κολάει το μείγμα στα χέρια.

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνεις και το βάζεις σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για μια ώρα.

Βήμα 6

Το βγάζεις και το ανακατεύεις.

Βήμα 7

Σε μια επιφάνεια ρίχνεις πολύ αλεύρι.

Βήμα 8

Παίρνεις κουταλιές από το μείγμα, τις βάζεις στο αλεύρι και με αλευρωμένο χέρι φτιάχνεις πλατείς κεφτέδες.

Βήμα 9

Τηγανίζεις κατευθείαν σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές.

Βήμα 10

Βγάζεις τους κεφτέδες σε απορροφητικό να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

Βήμα 11

Συγχαρητήρια οι ταραμοκεφτεδες της γιαγιάς είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή