Ταϊλανδέζικη σούπα με κοτόπουλο

2013-03-31
Ταυλανδέζικη σούπα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια μοναδική και πρωτότυπη συνταγή από την κουζίνα της Ταϊλάνδης φέρνει στο πιάτο σου την ταυλανδεζικη σουπα με κοτόπουλο και λαχανικά. Η συνταγή είναι μέτριας δυσκολίας και περιέχει κάποια υλικά τα οποία δεν είναι εύκολο να βρεις στην αγορά της Ελλάδας, ωστόσο αν κοιτάξεις σε μεγάλα super market ή σε εξειδικευμένα μαγαζιά που πουλάνε προϊόντα της Ταϊλανδέζικης κουζίνας δεν θα έχεις πρόβλημα στο να τα βρεις.

 

Υλικά

  • 2 μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμονόχορτο
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη χωρίς τους σπόρους
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κολίανδρο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού Ταϋλανδέζικη σάλτσα ψαριού
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • Μισή κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • Λίγα φύλλα μέντας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ρίξε το ζωμό και άστο να βράσει σε δυνατή φωτιά

Βήμα 2

Αφού βράσει, πρόσθεσε το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, το κάρυ, τις πιπεριές, το κύμινο, το κοτόπουλο, τη σάλτσα ψαριού, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3

Χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να φτάσει σε χαμηλό προς μεσαίο επίπεδο και ανακάτεψε για 10 με 15 λεπτά τη σούπα.

Βήμα 4

Ρίξε τα καρότα και το κόλιανδρο και ανακάτεψε για 5 με 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 5

Ρίξε το αλάτι και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 6

Σερβίρεις σε μπολ ρίχνοντας σε κάθε μπολ μερικά φύλλα μέντας. Τρώγεται αμέσως.

Βήμα 7

Η ταυλανδεζικη σουπα με κοτόπουλο είναι έτοιμη. Καλή σου απόλαυση.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή