Τονοσαλάτα με Αβοκάντο

2013-04-19
Τονοσαλατα με αβοκαντο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πολύ νόστιμη, θρεπτική και δροσερή σαλάτα. Η τονοσαλατα με αβοκαντο θα σου αρέσει σίγουρα πολύ. Μπορείς να την σερβίρεις και σαν ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα δίπλα στη θάλασσα. Θα συναρπάσει τους καλεσμένους σου και θα μείνουν πολύ ικανοποιημένοι. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω.

 

Υλικά

  • 7 μαρουλόφυλλα χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι ρόκα χοντροκομμένο
  • 1 ματσάκι σπανάκι χοντροκομμένο
  • 7 τοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο
  • χυμό από 1 λάϊμ
  • λίγα κρουτόν
  • αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπωλ βάζεις όλες τις πρασινάδες και ανακατεύεις.

Βήμα 2

Σε άλλο μπωλ ανακατεύεις τα τοματίνια, το αβοκάντο, το λάδι, τον τόνο και το χυμό από το λάϊμ.

Βήμα 3

Ρίχνεις αυτό το μείγμα πάνω από τις πρασινάδες.

Βήμα 4

Προσθέτεις και λίγα κρουτόν από πάνω.

Βήμα 5

Συγχαρητήρια η τονοσαλατα με αβοκαντο είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Καλή όρεξη.

 

Tips

  • Αντί για κρουτόν μπορείς να σερβίρεις τη σαλάτα σου με ψημένες αραβικές πίτες σπασμένες σε κομμάτια.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή